Blog
mrt 06

De ultieme gids voor het schrijven van een goede link review

Leestijd: 3 minuten

Als laatste aangepast op 07/03/2024 door Steffen Boskma

Hoe kan ik een Google review ontvangen?
Hoe kan ik een Google review ontvangen?


Om een Google review te ontvangen, is het belangrijk om actief te vragen aan je klanten om een review achter te laten. Dit kan zowel persoonlijk, via e-mail of door het plaatsen van een review link op je website of social media.

Belangrijk om een Google review te ontvangen


Zorg ervoor dat je klanten een positieve ervaring hebben gehad met jouw product of dienst, dit vergroot de kans op een goede review. Reageer ook altijd op ontvangen reviews, zowel positief als negatief, dit laat zien dat je betrokken bent bij je klanten en hun feedback waardeert.

Hoeveel kost het om een Google review te krijgen?
Kosten van het verkrijgen van een Google review


Het verkrijgen van een Google review kan verschillende kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de strategie die je kiest. Zo kun je ervoor kiezen om klanten te belonen voor het schrijven van een review, wat extra kosten met zich meebrengt zoals kortingen of cadeautjes.

Alternatieve manieren om Google reviews te krijgen


Naast het belonen van klanten, zijn er ook andere manieren om Google reviews te krijgen zonder directe kosten. Denk hierbij aan het actief vragen om feedback na een aankoop of het inzetten van e-mailcampagnes om klanten te stimuleren een review achter te laten. Dit kan een effectieve en kostenefficiënte manier zijn om meer reviews te verzamelen.

Op welke manier kun je iemand vragen om een review achter te laten?
Vriendelijk verzoek om feedback


Je kunt iemand op een vriendelijke manier vragen om een review achter te laten door bijvoorbeeld een persoonlijke e-mail te sturen waarin je aangeeft dat je graag hun mening hoort over hun ervaring met jouw product of dienst.

Beloningssysteem


Een andere manier om mensen aan te moedigen om een review achter te laten, is door een beloningssysteem op te zetten. Je kunt bijvoorbeeld korting aanbieden op hun volgende aankoop of een gratis product of dienst als ze de moeite nemen om een review te schrijven.

Op welke manier deel je een link om een Google review te schrijven?
Link delen via social media


Om een Google review link te delen via social media, kun je de link kopiëren en plakken in je bericht op platforms zoals Facebook, Twitter of Instagram. Op deze manier kunnen vrienden en volgers direct doorklikken naar de reviewpagina en hun ervaring delen.

Link delen via email


Een andere manier om een Google review link te delen is via email. Je kunt de link toevoegen aan je handtekening of een speciale uitnodiging sturen naar klanten met de link erin verwerkt. Op deze manier maak je het makkelijk voor mensen om een review achter te laten.

Op welke manier deel je een link van een website?
Link delen via sociale media


Wanneer je een link van een website wilt delen via sociale media, kun je de URL kopiëren en plakken in het bericht dat je wilt plaatsen. Voeg eventueel een korte beschrijving toe om je volgers te laten weten waar de link naar verwijst.

Link delen via e-mail


Als je een link van een website wilt delen via e-mail, kun je de URL invoegen in de tekst van je bericht. Je kunt ook gebruik maken van de knop of functie om een hyperlink toe te voegen, zodat de ontvanger direct op de link kan klikken. Vergeet niet om een duidelijke onderwerpregel toe te voegen om de aandacht te trekken.

Hoe kan ik mijn Google review link vinden?
Google Mijn Bedrijf account


Om je Google review link te vinden, moet je eerst inloggen op je Google Mijn Bedrijf account. Ga naar de pagina van je bedrijfsprofiel en zoek naar de sectie waar je de link kunt genereren.

Review URL genereren


Eenmaal ingelogd, ga naar de sectie waar je de review link kunt genereren. Klik op de optie om de link te maken en kopieer deze vervolgens. Je kunt deze link delen met klanten zodat ze gemakkelijk een review kunnen achterlaten voor je bedrijf op Google.

Is het mogelijk om een Google review te schrijven zonder in te loggen?
Ja, het is mogelijk om een Google review te schrijven zonder in te loggen.


Je kunt een review achterlaten door simpelweg naar de Google pagina van het bedrijf te gaan en op de optie “Een review schrijven” te klikken. Hierbij hoef je niet ingelogd te zijn op je Google account.

Echter, als je ingelogd bent op je Google account, zal je review meer geloofwaardigheid hebben.


Door ingelogd te zijn, kan Google je identiteit verifiëren en dit kan de betrouwbaarheid van je review verhogen. Daarnaast kun je met een ingelogd account ook eerdere reviews bekijken en beheren.

Hoe kan ik een QR-code voor een Google-recensie maken?
Stap 1: Zoek de link naar je Google-recensiepagina


Om een QR-code te maken voor een Google-recensie, moet je eerst de link naar je recensiepagina vinden. Dit kun je doen door naar je bedrijfsprofiel op Google Maps te gaan en daar op de recensies te klikken.

Stap 2: Gebruik een online QR-code generator


Nadat je de link naar je Google-recensiepagina hebt gevonden, kun je een online QR-code generator gebruiken om een QR-code te maken. Plak de link in de generator en klik op ‘genereren’ om de QR-code te maken die klanten kunnen scannen om een recensie achter te laten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *