Blog
feb 19

Social Media Marketing

Leestijd: 4 minuten

Als laatste aangepast op 17/04/2024 door Steffen Boskma

Marketing via social media, geen eenvoudig onderwerp! Veel mensen denken dat marketing natuurlijk komt wanneer ze actief zijn op sociale media. En dat is precies niet het geval. Actief zijn op sociale media betekent niet meteen dat je het medium begrijpt. Er zijn grote verschillen tussen de belangrijkste sociale media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Google en Pinterest.

Marketing is hard werken en dat geldt ook voor sociale media. In dit artikel zoom ik in op de 5 belangrijkste sociale media- en marketingstrategieën die werken voor dit onderwerp.

Facebook

Facebook is momenteel het grootste sociale medianetwerk. Maar Facebook kan niet zomaar als marketing worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijk account aanmaken en er vervolgens een bedrijfsaccount aan koppelen. Je kunt je bedrijf dus niet zomaar promoten met een persoonlijk account.

Het gaat zelfs nog een stap verder, Facebook staat niet formeel toe dat je allerlei acties via Facebook onderneemt. Ze willen dat stuk verplaatsen naar de advertentieafdeling. Dit betekent dat je als bedrijf moet betalen om bepaalde promoties uit te voeren. Veel ondernemers zijn zich hier niet van bewust, hoewel het een belangrijk aspect is.

Gebruik Facebook als instrument om contact te maken met je supporters en om jezelf op een persoonlijke manier te presenteren. Koppel een bedrijfspagina aan je account en zorg ervoor dat je daar op een interactieve manier communiceert met je klanten.

Twitter

Net als Facebook is Twitter ook een must voor een bedrijf bij het doen van sociale media marketing. Twitter is in dit opzicht iets gemakkelijker te gebruiken, omdat je het als marketing- en promotietool kunt gebruiken zonder problemen.

Maar het is verstandig om het niet alleen op die manier te gebruiken. Door ook Twitter te gebruiken als hulpmiddel om over anderen te schrijven, bouw je een bepaald krediet op.

Linkedin

LinkedIn is goed te gebruiken als middel om zakelijke netwerken op te bouwen. Als je actief bent in een bepaalde sector, kun je hier een zogenaamde groep starten. Met deze groep kun je andere branche-genoten benaderen en discussies voeren.

Google En Pinterest

Google Plus is de verbinding tussen alle sociale netwerken en ‘zoekopdrachten’. Pinterest is opgezet als een soort prikbord voor afbeeldingen die je interessant vindt. Zeker op het gebied van vrouwenmarketing is het een interessant medium voor een bedrijf om te gebruiken. Wanneer je bedenkt dat meer dan 90% van de Pinterest-gebruikers vrouw is, begrijp je waarom.

Nederlandse groei Facebook and Twitter stagneert

Conclusie

Het is belangrijk om te begrijpen dat marketing via sociale media niet vanzelf gaat en dat het belangrijk is om een goed begrip te hebben van de verschillende sociale media en hun specifieke kenmerken. Door gebruik te maken van de juiste strategieën op elk platform, kun je een sterke online aanwezigheid opbouwen en je doelgroep effectief bereiken.

Het is daarom essentieel om de tijd en moeite te investeren om te begrijpen hoe elk platform werkt en hoe je het kunt gebruiken om jouw bedrijf te promoten. Door consistent en interactief te zijn, kun je jouw merk versterken en het vertrouwen van je klanten winnen.

Bij het implementeren van sociale media en marketing strategieën is het belangrijk om rekening te houden met de veranderende trends en de laatste updates van de verschillende sociale media platforms. Het is belangrijk om bij te blijven en je aan te passen om ervoor te zorgen dat je succesvol blijft in jouw online marketinginspanningen.

Kortom, marketing via sociale media is een essentieel onderdeel van moderne marketing en vereist een goed begrip van de verschillende platforms en effectieve strategieën om succesvol te zijn. Door de juiste aanpak te volgen en consistent te zijn, kun je je online aanwezigheid versterken en je bedrijf effectief promoten.

Social Media uitbesteden aan De Linkbuilder

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner om jouw social media te laten uitbesteden, dan kan De Linkbuilder je helpen. Wij werken samen met Socialtality en Peach The Agency om ervoor te zorgen dat jouw social media op een effectieve en professionele manier wordt beheerd.

Socialtality is gespecialiseerd in social media management en content creatie. Ze zijn experts in het creëren van boeiende en relevante content die je publiek zal aanspreken en betrekken. Ze hebben een bewezen staat van dienst in het beheren van social media-accounts voor bedrijven in verschillende sectoren.

Peach The Agency is gespecialiseerd in social media advertising. Ze zijn experts in het creëren van advertenties die conversies genereren en ervoor zorgen dat jouw bedrijf gezien wordt door de juiste doelgroep. Ze hebben een bewezen staat van dienst in het beheren van social media advertising campagnes voor bedrijven van verschillende groottes.

Door samen te werken met Socialtality en Peach The Agency, kan De Linkbuilder een uitgebreide en effectieve social media strategie voor jouw bedrijf ontwikkelen en implementeren. Wij zorgen ervoor dat jouw social media op een professionele en consistente manier wordt beheerd, waardoor je je kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner om jouw social media te laten uitbesteden, neem dan contact op met De Linkbuilder. Samen met Socialtality en Peach The Agency zorgen wij ervoor dat jouw social media op een effectieve en professionele manier wordt beheerd.