Blog
dec 23

Bovenaan Google

Leestijd: 2 minuten

Als laatste aangepast op 13/01/2021 door Steffen Boskma

Veel mensen komen bij ons aankloppen met de melding dat ze op nummer 1 willen staan in Google. Mijn eerste antwoord hierop is altijd; Tja dat willen we allemaal wel!

Maar is het ook mogelijk? Laat ik voorop stellen dat niets onmogelijk is maar vaak blijkt het wel een te grote opgave. Het internet bestaat nu al heel wat jaren en Google ook. De websites die bovenaan Google staan zijn vaak websites die al vele jaren meelopen en heel veel uren gestopt hebben in het promoten van hun website. Die ga je dus niet heel snel verslaan, daar gaat vaak jaren aan werk overheen.

Wat is er wel mogelijk?

Bovenaan Google is natuurlijk heel leuk maar een top10 positie kan ook al heel interessant zijn op zoekwoorden waar veel zoekvolume op zit. Dit is vaak een stuk makkelijker te behalen en voor De Linkbuilder is dit vaak een eerste target. Daarnaast is het vaak interessant om te kijken of er verwante zoekwoorden zijn die iets minder concurrentie hebben maar nog wel genoeg zoekvolume. Dit lijkt een open deur maar eigenlijk is er altijd wel minimaal 1 zoekwoord te vinden in een branche die niet veel concurrentie heeft maar wel redelijk wat zoekvolume. Het komt zelfs vaak voor dat mensen op het mindere zoekwoord focussen omdat de concurrentie dat nou eenmaal ook doet.

Een belangrijk zoekwoorden onderzoek is dan ook een must voor elke website eigenaar om de site te vullen met de juiste content. Wij voeren voor elke klant die bovenaan in Google wilt komen altijd een goed zoekwoorden onderzoek uit zodat we aan de slag kunnen gaan met een zoekwoord wat ook echt de investering kan terugverdienen voor de klant. Bent u geïnteresseerd in een stijging in de zoekmachines en wilt u weten wat De Linkbuilder voor u kan betekenen? Neemt u dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *