Blog
feb 07

Online Marketing

Leestijd: 2 minuten

Als laatste aangepast op 19/03/2024 door Steffen Boskma

Wat is online marketing?

De basis van online marketing? Wat is dat nu eigenlijk? Online marketing, hoe pak je dat nu aan, zeker als je tegenwoordig moet concurreren met zoveel andere partijen. In Nederland zijn er bijvoorbeeld al ruim 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Daar zit je dan lekker mee als je daarmee moet concurreren. Even voor de duidelijkheid, Online marketing gaat om zaken die specifiek zijn voor online activiteiten. Daarnaast gaat het om marketing, hoe breng je de zaken aan de ‘man’. Hoe zorg je ervoor dat zij jouw spullen, goederen of diensten gaan afnemen?

Er zijn verschillende vormen van online marketing. Ik zet de belangrijkste voor je op een rij:

  • Email marketing

Wanneer je klanten hebt is het belangrijk deze via de mail te blijven contacteren. Door regelmatig via de mail wat van je te laten horen zal een klant ook jou weer even herinneren en daardoor eerder geneigd zijn jou in te schakelen. Email is nog steeds een onmisbare schakel in de lijn van online marketing. Door een e-mailadres te krijgen van potentiële klanten heb je een eerste ingang.

  • RSS marketing

Deze vorm is minder relevant. In Nederland hebben RSS readers nooit veel invloed gehad, in Engelstalige landen veel meer. Toch is het goed om nog steeds rekening te houden met de groep mensen die RSS gebruikt om artikelen te lezen.

In feite de laatste 3 jaar explosief gegroeid. En die groei is zeker niet ten einde. Op sociaal media vlak is er door veel bedrijven een gigantische winst te maken. Ook grote bedrijven richten hun online marketing diensten nu meer en meer op sociale media als Facebook, Linkedin en Twitter.

  • Virale marketing

Zorg er voor dat er gepraat wordt over je product. In combinatie met sociale media kun je soms een bereik hebben wat in de geschiedenis nooit mogelijk was. Viraal betekent eigenlijk dat er een soort golfbeweging plaats vindt. De kring, je bereik wordt steeds groter.

  • Affiliate marketing

Zorg dat anderen jouw product voor je verkopen, zorg dat zij hier goed aan verdienen en jij verdient ook goed. Affiliates zijn tussenpersonen die met name op digitale goederen gebied een
enorme boost kunnen geven aan je verkopen. Goede affiliates moet je goed belonen. Vaak zijn de opbrengsten tot wel 60% van de verkoopprijs voor de affiliate, maar daar tegenover staat dat digitale goederen eigenlijk niets kosten om te maken.

  • Link building

Bouwen aan links, zorgen dat je links op de juiste plekken staan. Zorgen dat veel anderen naar jouw website linken. Het is een specifieke tak van sport waar je goed in moet investeren en weten wat je moet doen. De resultaten kunnen echter erg goed zijn.

  • Video marketing

Video is hot. Er wordt meer geld met video verdient dan ooit tevoren. Gebruik video om aan online marketing te doen, zorg voor een juiste balans tussen teksten en video.
Met video benader je het publiek op weer een heel andere manier. Je zorgt ervoor dat mensen die niet willen lezen toch zien wat je te bieden hebt.

1 Comment

  1. […] zijn o.a.: Awin/Zanox, Daisycon of TradeTracker. Affiliate marketing moet je niet verwarren met online marketing, het is wel wat anders. Affiliate marketing kan wel een onderdeel zijn van de gehele online […]