Blog
dec 18

Linkbuilding Tools

Leestijd: 2 minuten

Als laatste aangepast op 14/01/2021 door Steffen Boskma

Als je een succesvolle linkbuilding campagne op wilt zetten ontkom je er bijna niet aan, linkbuilding tools! Hoe anders kun je waardevolle links vinden die zullen zorgen voor een boost in de zoekmachines? De linkbuilder maakt ook gebruik van linkbuilding tools en heeft een van de beste hieronder beschreven.

Tool 1: Seoprofiler

De linkbuilding tool van Seoprofiler is een vrij complete tool die erg goed gebruikt kan worden om een totaalbeeld te scheppen van hoe jouw website er bij staat ten opzichte van jouw concurrenten. Je kunt jouw website en die van concurrenten toevoegen aan een project. (Je kunt in totaal 5 projecten aanmaken in de goedkoopste oplossing van €19 per maand) Op het moment dat je iedereen hebt toegevoegd heb je een heel goed beeld van waar jouw website staat ten opzichte van de concurrenten in totaal. Elke week volgt er een automatische update die aangeeft wat er gebeurd is de afgelopen week, je ziet op die manier meteen welke concurrenten er links bij hebben gekregen en kunt jouw eigen website daar ook aanmelden. Handigheidje hierbij is de Link Influence Score die Seoprofiler gebruikt, het programma maakt op basis van een aantal factoren een score van de website waar de link geplaatst is. Je kunt er dus voor kiezen om alleen belangrijke websites af te lopen om een link te plaatsen.

De backlinks sectie heeft verschillende opties waarbij de favoriete opties van de linkbuilder de “competitor links”sectie en de “hub finder” zijn. De hub finder wordt hier uitgebreider al beschreven. De competitor links geven een compleet beeld van de concurrent met een overzicht van verschillende soorten links zie de afbeelding hieronder. Wat slim is om te doen is eerst bij je eigen website kijken welke soorten links nog ontbreken in jouw linkbeeld en die bij de concurrenten eerst af te lopen om een zo’n breed mogelijk linkbeeld te verkrijgen.

Google Rankings

Met de Google Rankings krijg je een overzicht van op welke keywords jouw website aardig scoort in Google, ook geeft Seoprofiler hier aan hoeveel zoek volume er is op het zoekwoord. Hier kan het ook goed zijn om de concurrentie te checken, Met die data kan je dan zelf weer aan de slag. Ook kunnen er keywords tussen zitten waar een goed volume op zit maar waar jij niet eens van wist dat ze er waren.

Google Adwords

Met de Google adwords tool die beschikbaar is in Seoprofiler kun je alle zoekwoorden vinden waarmee een concurrent adverteert bij Google adwords. Op die manier kun je snel zoekwoorden combinaties vinden waarvoor jij een pagina of een blogpost zou kunnen genereren om zo meer bezoekers te trekken naar jouw site.

De tool van Seoprofiler is niet gratis maar ook zeker niet duur; Vanaf €19 per maand waarbij zelfs een jaarabonnement kan worden afgesloten voor €190. Een tool die zijn geld dubbel en dwars waard is als je het ons vraagt!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *