Blog
apr 10

Google update

Leestijd: 5 minuten

Als laatste aangepast op 07/03/2024 door Steffen Boskma

De Google Core Update

De laatste Google Core Update is nooit ver weg. Ongeveer elke 6 maanden vindt er tegenwoordig een update plaats. Voor een overzicht van de laatste updates die Google kun je navigeren naar de search status van Google zelf.

De laatste update op het moment van schrijven was gericht op het verbeteren van de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten door het upgraden van het algoritme van Google.

Hoewel Google niet specifiek heeft vermeld op welke punten de update zich richtte, waren er wel bepaalde patronen te zien in de websites die werden beïnvloed.

Over het algemeen leken websites die werden beïnvloed door de update een gebrek aan E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) te hebben. Deze websites hadden misschien wel inhoud van goede kwaliteit, maar misten vaak de autoriteit en het vertrouwen dat Google nodig heeft om een website hoog te rangschikken.

Factoren van invloed bij de Google update

Andere factoren die van invloed kunnen zijn geweest, zijn bijvoorbeeld het gebruik van opzichtige advertenties, pagina’s met weinig inhoud of onnatuurlijk linkprofiel.

Ook was er een stijging te zien in de rangschikking van websites die zich richtten op ‘E-A-T’-aspecten en die een sterk linkprofiel hadden.

Het is belangrijk om te onthouden dat Google regelmatig updates uitvoert om de gebruikerservaring te verbeteren en de kwaliteit van zoekresultaten te waarborgen.

Het is daarom belangrijk om je website te blijven optimaliseren volgens de beste SEO-praktijken en te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige inhoud en een betrouwbare autoriteit.

Wat is E-A-T van Google?

EAT staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness, wat betekent dat Google websites hoger rangschikt als deze goed scoren op deze drie factoren. Om ervoor te zorgen dat jouw website goed scoort op EAT, zijn hier enkele punten waaraan je zou moeten voldoen:

E-A-T Google

Expertise:

 • Zorg ervoor dat de inhoud op jouw website van hoge kwaliteit is en relevant is voor het onderwerp dat je behandelt.
 • Schrijf inhoud die gebaseerd is op feiten en diepgaande kennis over het onderwerp.
 • Laat zien dat je een expert bent op jouw vakgebied door gebruik te maken van citaten, verwijzingen naar andere deskundigen en links naar relevante bronnen.

Authoritativeness:

 • Zorg ervoor dat jouw website over een goede reputatie beschikt in de industrie of niche waarin je actief bent.
 • Toon je autoriteit door te verwijzen naar jouw prestaties, awards, publicaties of andere relevante prestaties die jouw expertise ondersteunen.
 • Zorg ervoor dat de informatie die je verstrekt accuraat en up-to-date is.

Trustworthiness:

 • Zorg ervoor dat jouw website een professionele en betrouwbare uitstraling heeft. Een professioneel design en juiste spelling en grammatica zijn hierbij belangrijk.
 • Geef duidelijk aan wie je bent en welke doelen je nastreeft met jouw website.
 • Zorg ervoor dat jouw website voldoet aan de algemene regels, wet- en regelgeving.

Het is belangrijk om te onthouden dat EAT niet het enige is dat belangrijk is voor een hoge ranking in Google.

Het is slechts een van de vele factoren die Google gebruikt om te bepalen hoe hoog jouw website gerangschikt wordt. Andere factoren zijn bijvoorbeeld relevantie, gebruiksvriendelijkheid, snelheid en mobielvriendelijkheid.

Google update

“Het E-A-T-concept van Google zou bij iedereen voorop moeten staan bij het produceren van webinhoud. Het gaat niet alleen om expertise, maar ook om autoriteit en vertrouwen, die kritieke componenten zijn voor Google bij het evalueren van de kwaliteit en relevantie van content.” – Marie Haynes

 

Wat te doen als je geraakt bent door een Google Update?

Als je website is geraakt door een Google update en je bent gezakt in de rankings, wat moet je dan doen? Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de impact te minimaliseren en je rangschikking te verbeteren:

 • Analyseer de impact: Het is belangrijk om de impact van de update op je website te begrijpen. Analyseer welke pagina’s zijn geraakt, welke zoekwoorden zijn gedaald en welke pagina’s hun positie hebben behouden of verbeterd. Hierdoor krijg je inzicht in welke delen van je website verbeterd moeten worden.
 • Begrijp de update: Probeer de update beter te begrijpen en te achterhalen wat Google heeft gewijzigd in het algoritme. Dit kan helpen bij het identificeren van de problemen op je website en welke factoren je moet verbeteren.
 • Verbeter de inhoud: Controleer de inhoud van je website en zorg ervoor dat deze van hoge kwaliteit en relevant is. Zorg er ook voor dat je inhoud up-to-date is en voldoet aan de E-A-T-richtlijnen.
 • Verbeter de technische aspecten: Controleer of de technische aspecten van je website in orde zijn. Denk hierbij aan laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en navigatiestructuur.
 • Werk aan linkprofiel: Zorg voor een sterk en gezond linkprofiel, vermijd onnatuurlijke of spammy links. Let op dat de linkbuilding activiteiten zijn in overeenstemming met de Google richtlijnen.
 • Volg de Google richtlijnen: Vermijd het gebruik van black hat SEO-technieken zoals het kopen van Buitenlandse links of keyword stuffing.
 • Geduld hebben: Het kan even duren voordat de wijzigingen op jouw website positieve effecten hebben op de ranking. Verwacht niet onmiddellijk resultaat, maar blijf je website verbeteren volgens de beste SEO-praktijken.

Belangrijk om te onthouden

Het is belangrijk om te onthouden dat elke Google update anders is en dat er geen eenduidige oplossing is voor het verbeteren van de ranking van je website.

Het is belangrijk om een continue verbetering en optimalisatie van de website door te voeren volgens de SEO-richtlijnen en de ervaringen van gebruikers.

Een goeie tip die we nog kunnen aanvullen hierin is een gedeeld Google Docs document (in het Engels) van een bekende SEO specialist die een checklist heeft gemaakt waarmee je kunt kijken of jouw content pagina aan alle voorwaarden van E-E-A-T voldoet.

Wij raden aan deze lijst af te lopen als je denkt dat je geraakt bent door een Google update of het lukt je niet goed om te ranken. Je kunt de checklist hier vinden.

Wat kan De Linkbuilder voor je betekenen om Google updates te overleven?

Is jouw website getroffen door een Google-update en is de ranking van je website gedaald? Dan kan het lastig zijn om te bepalen wat je moet doen om je ranking te verbeteren.

Gelukkig kan ons linkbuilding bedrijf, De Linkbuilder, je helpen om je website weer terug te brengen naar de top van de zoekresultaten.

Bij De Linkbuilder begrijpen we dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en dat het een significante impact kan hebben op de ranking van je website.

Daarom bieden wij advies en linkbuilding diensten aan om je te helpen bij het optimaliseren van je website en het verbeteren van je ranking.

Onze linkbuilding experts hebben jarenlange ervaring in het creëren van kwalitatief hoogwaardige links van betrouwbare en relevante websites.

Wij begrijpen de waarde van linkbuilding en weten precies hoe we de autoriteit van je website kunnen versterken. Daarmee kunnen we de rangschikking van je website verbeteren.

Gratis SEO analyse

Google update problemen aanpakken

Als je website getroffen is door een Google-update, kunnen wij je helpen bij het identificeren van de problemen. Dit doen we door het implementeren van de juiste linkbuilding strategieën en E-A-T verbeteringen.

Wij zorgen voor relevante links van betrouwbare bronnen en zorgen dat het linkprofiel van jouw website aan de richtlijnen van Google voldoet.

Bovendien bieden wij ook advies aan om je te helpen begrijpen waarom jouw website geraakt is door een Google-update. En daarbij hoe je jouw website kunt optimaliseren om de ranking in de toekomst te behouden of te verbeteren. Met onze expertise en ervaring, ben je verzekerd van een professionele en betrouwbare aanpak.

Dus, is jouw website getroffen door een Google-update? Heb je hulp nodig hebt bij het verbeteren van je ranking? Neem dan contact op met De Linkbuilder voor een gratis analyse van de website.

Wij werken met jou samen aan een effectieve linkbuilding strategie om je website weer terug te brengen naar de top van de zoekresultaten! Vervolgens gaan we ook zorgen dat deze daar blijft staan.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *