Blog
apr 24
gedaald in Google

Gezakt in Google?

Leestijd: 4 minuten

Als laatste aangepast op 07/03/2024 door Steffen Boskma

Gezakt in Google?

Dat is even flink balen! We willen natuurlijk het liefste alleen maar stijgen in Google en dalen betekend minder bezoekers en minder omzet dus dat zien we liever niet.

Gezakt in Google terwijl je nog niet helemaal bovenaan stond dan moet je altijd even bedenken dat de weg naar boven nooit een rechte lijn is en dat een tijdelijke correctie bij het proces hoort en niet hoeft te betekenen dat je op het verkeerde pad zat.

Gezakt in Google

Een realistische ontwikkeling van posities in Google bij een nieuwe site waar hard aan wordt gewerkt.

Stond je wel op de eerste plek en ben je nu gezakt in Google? Dan is het even goed zaak om te kijken wat er gebeurd kan zijn, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden en het is zaak om de juiste oplossing te vinden die ervoor kan zorgen dat je dit proces omdraait zodat je bij een volgende Google update weer een paar plekjes hoger te vinden bent.

Welke tips kunnen wij geven als je gezakt bent in Google?

Als je merkt dat je website in de zoekresultaten van Google is gezakt, zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen om de positie te verbeteren. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 1. Analyseer de situatie: Gebruik Google Analytics, Google Search Console en andere analysetools zoals Ahrefs om te begrijpen wat er is veranderd en welke pagina’s of zoekwoorden zijn gedaald in de ranking.
 2. Controleer op technische problemen: Zorg ervoor dat je website snel laadt, mobielvriendelijk is, geen gebroken links of fouten bevat, en correct geïndexeerd wordt door Google.
 3. Update en verbeter je content: Zorg ervoor dat je content relevant, uniek en waardevol is voor je bezoekers. Pas de inhoud aan op basis van zoekwoordonderzoek en optimaliseer je pagina’s voor belangrijke zoekwoorden. (In de Google update post staat een goede lijst met punten die je kunt aflopen om te checken om jouw content voldoet aan alle E-E-A-T punten.
 4. Versterk je backlinkprofiel: Werk aan het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige en relevante backlinks. Dit kun je doen door gastbloggen, het creëren van waardevolle content die anderen willen delen, en het opbouwen van relaties in je branche. Wij kunnen hier altijd bij helpen, het kan namelijk ook zo zijn dat jouw concurrenten meer aan linkbuilding hebben gedaan waardoor zij jou voorbij zijn gegaan in de rankings.
 5. Zorg voor een goede gebruikerservaring: Verbeter de navigatie en structuur van je website, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg voor een aantrekkelijk en professioneel ontwerp.
Website gezakt in Google

De gemiddelde website eigenaar als hij ziet dat hij gezakt is in Google

Nog 5 adviezen die je kunt toepassen bij een daling in Google

 1. Gebruik sociale media: Deel je content op sociale mediaplatforms om meer bezoekers naar je website te trekken en de zichtbaarheid te vergroten. Google houdt van extern verkeer die niet alleen van organische bronnen komt.
 2. Houd je concurrenten in de gaten: Analyseer de websites van je concurrenten om te begrijpen wat zij goed doen en hoe je je eigen website kunt verbeteren. Dit kun je zelf doen met een tool als Ahrefs.com maar je kunt ook mij hiervoor benaderen om een gratis analyse te laten maken van jouw website.
 3. Update regelmatig: Google waardeert websites die regelmatig worden bijgewerkt met verse en relevante content. Voeg regelmatig nieuwe content toe en update oudere pagina’s indien nodig. Ikzelf vind dit een hele belangrijke tip en ik heb gezien dat dit vaak niet gebeurd maar dit kan een website echt een boost geven op den duur.
 4. Gebruik schema markup: Door gestructureerde gegevens toe te voegen aan je website, kan Google je content beter begrijpen en weergeven in de zoekresultaten.
 5. Wees geduldig: SEO is een langetermijnstrategie, en het kan even duren voordat je resultaten ziet. Blijf je website optimaliseren en geef niet op als je niet onmiddellijk verbetering ziet. Je zult niet meteen op de eerste plek staan en je zult in onze optiek altijd bezig moeten blijven wil je bovenaan blijven staan.

Houd er rekening mee dat het herstellen van je positie in de zoekresultaten tijd en consistentie vereist. Blijf je inspanningen voortzetten en volg de best practices op het gebied van SEO om je website op de lange termijn te verbeteren.

Hoe kunnen wij je helpen met het herstellen van de rankings?

Linkbuilding is een belangrijke factor voor het verbeteren van de zoekresultaten in Google, omdat het helpt om de autoriteit en reputatie van je website te versterken. Wanneer ons bedrijf, De Linkbuilder, zich richt op het opbouwen van een sterk backlinkprofiel van jouw website, kan dit bijdragen aan het herstel en verbeteren van jouw rankings in Google.

 1. Diversiteit in linkprofiel: Het is belangrijk om een gevarieerd linkprofiel te hebben met links van verschillende soorten websites en bronnen. Ik kan daarbij helpen bij het identificeren van kansen om je linkprofiel diverser te maken, waardoor je website minder kwetsbaar wordt voor toekomstige schommelingen in de zoekresultaten.
 2. Relevante links: Ik kan helpen bij het identificeren van relevante websites en bronnen binnen je branche om links van te verkrijgen. Relevante links zijn belangrijk, omdat Google deze als waardevoller beschouwt dan links van niet-gerelateerde websites.
 3. Kwalitatieve backlinks: Ik kan als linkbuilder hoogwaardige en relevante backlinks van betrouwbare websites in je branche aanleggen. Deze links geven aan dat je website waardevolle en betrouwbare informatie bevat, wat de autoriteit van je site in de ogen van Google verhoogt.

Laat een gratis analyse van jouw website door mij uitvoeren om uit te vinden wat voor de daling in Google gezorgt heeft en wat er gedaan kan worden om dit proces om te draaien.

Steffen Boskma

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *