Blog
mei 03

Gratis linkbuilding

Leestijd: 4 minuten

Als laatste aangepast op 07/03/2024 door Steffen Boskma

Tegenwoordig kun je flinke bedragen kwijt zijn aan effectieve linkbuilding. Iets wat overigens geen weggegooid geld is als je voor de juiste bedrijven kiest, maar dat terzijde.

Er zijn bedragen bekend van websites die zonder blikken of blozen voor een link op een DR50 website enkele honderden euro’s per jaar vragen. Dat is natuurlijk van de zotte en ook niet nodig. Je kunt prima aan gratis linkbuilding doen als je leert om een beetje buiten de gebaande paden te denken.

De bekende manieren voor gratis linkbuilding

Kijk de meeste mensen kennen de manieren die voor de hand liggen, zo kun je bijvoorbeeld veelal op forums aan gratis linkbuilding doen door te reageren op berichten en hier je link in te plaatsen.

Een andere manier is om gast artikelen te schrijven. Dit artikel schrijf je voor niets en de website waar je artikel op komt te staan heeft er baat bij, maar er komt natuurlijk ook een link te staan naar jouw website.

Als derde ‘voor de hand liggende mogelijkheid’ heb je de reacties op blogs.

Meestal kun je daar ook een link plaatsen naar je eigen website.

Maar het grote nadeel van deze manieren is dat

1. Iedereen het toepast
2. Iedereen het gebruikt
3. Veelal de link wordt voorzien van de nofollow tag (http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=96569 )

En met die laatste mis je toch een groot deel van het effect. Blijkbaar is niet alle effect met de rel tag teniet gedaan, maar toch.

gratis website analyse

Wil jij een gratis analyse van jouw website krijgen? Vul je gegevens in en wij maken voor jouw een gratis analyse!

Klik hier voor de gratis analyse

Maak een WordPress template met een link

Wel een handige manier voor gratis linkbuilding is het maken van een WordPress template. Wanneer je een template maakt die er goed uitziet en die WordPress toelaat in het gratis template gedeelte van die site, dan bouw je ook aan links.

Gebruikers die namelijk aan de slag gaan met jouw template die zullen de link die jij in de footer hebt geplaatst laten staan. Dit is namelijk de plek waar jij een link naar jouw website kunt plaatsen.

Een dergelijke link is heel waardevol als er veel mensen jouw template gaan gebruiken.
En zoals je wellicht weet is WordPress de meest gebruikte software als het aankomt op het eenvoudig opzetten van een website.

In WordPress zijn er templates te vinden die meer dan 100.000 keer gedownload zijn. tel uit je winst.

Zeker als dergelijke websites het dankzij jouw theme goed gaan doen.

Een wikipedia pagina

Een tweede goede tip is het aanmaken van een wikipedia pagina over je eigen naam of bedrijf. Jij bent de expert en je kunt een eerlijk en goed verhaal schrijven over jezelf of je bedrijf waar niemand van kan zeggen dat het niet geplaatst mag worden.

Een link erbij is dan alleen maar logisch. Doe het niet op een reclame makende manier, maar gewoon feitelijk en recht door zee, precies zo als andere pagina’s ook aangemaakt zijn.

Wikipedia heeft als website een enorme waarde als er een link naar je website op komt te staan.

Je kunt vaak wel aan bekende onderwerpen ook een bijdrage leveren, maar zodra er een link in staat wordt dit vrij snel afgestraft als oneerlijke gratis linkbuilding en is de link zo weer weg.

gratis linkbuilding

Jouw verhaal, toch gratis linkbuilding.

Maar waarom zou iemand jouw pagina, die het verhaal van jouw bedrijf vertelt weghalen?

Succes met gratis linkbuilding waarmee je toch weer een stapje verder kunt komen. We hebben ook nog wat opties op een rij gezet waarmee je de Google updates altijd kunt overleven en er beter uit kunt komen.

Nog 10 opties om gratis te kunnen linkbuilden.

Gratis linkbuilding is het verkrijgen van backlinks naar uw website zonder geld uit te geven. Het is een essentieel aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan uw online zichtbaarheid en autoriteit aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele strategieën om gratis aan linkbuilding te doen:

  1. Creëer waardevolle en unieke content: Zorg ervoor dat uw website interessante en nuttige informatie bevat die bezoekers graag willen delen en naar willen linken. Kwalitatieve content is de basis voor succesvolle linkbuilding.
  2. Gastbloggen: Zoek naar websites in uw branche of niche die gastbijdragen accepteren. Schrijf een informatief en relevant artikel met een link naar uw website en dien dit in bij de gastblogwebsite.
  3. Maak gebruik van sociale media: Deel uw content op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest om meer zichtbaarheid en natuurlijke backlinks te genereren.
  4. Schrijf testimonials: Schrijf positieve recensies en testimonials voor producten of diensten die u hebt gebruikt en vraag de website-eigenaar om een link naar uw website toe te voegen.
  5. Reageer op blogs en forums: Neem deel aan discussies op relevante blogs en forums en voeg waar nodig waarde toe met uw expertise. Plaats indien toegestaan een link naar uw website in uw handtekening of profiel.

De oudere maar nog werkende technieken

  1. Meld u aan bij bedrijvengidsen en lokale vermeldingen: Claim uw bedrijfsvermelding op lokale gidsen en beoordelingssites zoals Google Mijn Bedrijf, Yelp en Foursquare. Deze vermeldingen bevatten vaak een link naar uw website.
  2. Maak infographics: Creëer aantrekkelijke en informatieve infographics die gemakkelijk kunnen worden gedeeld en waarnaar anderen kunnen linken. Zorg ervoor dat u een insluitcode met een link naar uw website bij de infographic levert.
  3. Linkruil: Benader andere website-eigenaren in uw branche en stel voor om links uit te wisselen. Zorg ervoor dat de uitwisseling relevant en waardevol is voor beide partijen.
  4. Houd uw concurrenten in de gaten: Gebruik tools zoals Ahrefs of Moz om te zien waar uw concurrenten hun backlinks vandaan halen en benader deze bronnen om te zien of u ook een link kunt krijgen.
  5. Maak gebruik van gebroken links: Zoek naar gebroken links op websites binnen uw branche en stel voor dat de webmaster de link vervangt door een link naar uw relevante content.

Onthoud dat linkbuilding een tijdrovend proces is en het enige tijd kan duren voordat u resultaten ziet. Wees geduldig en blijf consistente inspanningen leveren om waardevolle en natuurlijke backlinks voor uw website te verkrijgen.

Niet zo’n zin om op zoek te gaan naar gratis linkmogelijkheden? Vraag bij ons een gratis analyse aan wij kijken hoe we je kunnen helpen bij de linkbuilding en voor jou sterke backlinks aan kunnen leggen om hoger te scoren in Google.Gratis Analyse