Blog
apr 28
Linkbuilder hoger in Google

Hoger in Google

Leestijd: 5 minuten

Als laatste aangepast op 19/03/2024 door Steffen Boskma

De ultieme gids om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen

In deze blogpost nemen we je mee op een reis om je website hoger in Google te krijgen. We behandelen verschillende onderwerpen en geven je tips en strategieën om hoger te scoren in Google en meer organisch verkeer naar je website te trekken. Laten we beginnen!

Om hoger in Google te komen, moet je website geoptimaliseerd zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers. Dit omvat het creëren van kwalitatief hoogwaardige en relevante content, het verbeteren van de technische aspecten van je website en het bouwen van een sterk backlinkprofiel. Laten we eens kijken naar enkele strategieën om hoger te scoren in Google.

Hoger scoren in Google met SEO

Search Engine Optimization (SEO) is de sleutel tot het hoger scoren in Google. SEO bestaat uit verschillende aspecten, zoals on-page SEO, technische SEO en off-page SEO. Door je website te optimaliseren op deze gebieden, verbeter je de vindbaarheid van je website en trek je meer organisch verkeer aan.

Wij hebben gemerkt dat de linkbuilding die we doen (Ook wel de off-page SEO genoemd) niet zijn volledige uitwerking kan krijgen als de on-page SEO en technische SEO niet goed voor elkaar zijn. Platformen als WordPress, Magento en Shopify hebben vaak plugins zoals Yoast waarmee ervoor kan gezorgd worden dat een pagina SEO geoptimaliseerd en geen fouten meer bevat waardoor Google de pagina niet goed kan indexeren.

Zorg er dus altijd voor om zo’n plugin te gebruiken om alle punten goed aan te pakken.

Technische SEO

De technische SEO heeft vaak invloed op de indexeerbaarheid van de pagina en de snelheid. Wij gebruiken zelf hiervoor een hele gerenomeerde tool zoals Ahrefs.com om alle punten die een perfecte score tegenhouden aan te pakken en ervoor te zorgen dat Google de pagina goed kan crawlen.

Technische SEO is essentieel om hoger te komen in de zoekresultaten van Google. Zorg naast het optimaliseren van de laadtijd van je website ook voor een mobielvriendelijke ervaring.

technische SEO

Hoe komt mijn website snel hoger in Google?

Om je website hoger in Google te krijgen, moet je allereerst zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en relevante content.

Dit betekent dat je goed onderzoek moet doen naar de behoeften en interesses van je doelgroep en content moet creëren die aansluit bij deze behoeften.

Zorg er ook voor dat je content goed gestructureerd en makkelijk leesbaar is, met duidelijke H2 en H3 kopjes en afbeeldingen.

Bedrijf hoger in Google: lokale SEO

Voor bedrijven met een fysieke locatie is lokale SEO een belangrijk onderdeel van het hoger krijgen in Google. Zorg ervoor dat je bedrijf vermeld staat op Google Mijn Bedrijf en dat je NAP-gegevens (naam, adres en telefoonnummer) consistent zijn op alle online vermeldingen. Verzamel ook positieve recensies van klanten en optimaliseer je website voor lokale zoekwoorden.

Lokale linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van off-page SEO en helpt je hoger te ranken in Google. Focus op het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige backlinks van gerenommeerde websites door het creëren van waardevolle content, het opbouwen van relaties met andere websites in je niche en het actief promoten van je content op sociale media en andere platforms.

Door lokale websites en bedrijven te benaderen voor een link kun je ervoor zorgen dat jouw website lokaal beter gevonden wordt. Lokale nieuwssites zijn vaak websites met een hoge Domain Rank en E-A-T elementen waardoor een link vanaf dit soort websites een flinke boost kan geven aan een pagina of blogpost.

Meetbaar hoger in Google: analyseren en optimaliseren

Om meetbaar hoger in Google te komen, is het essentieel om je resultaten te analyseren en je strategieën voortdurend te optimaliseren. Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om inzicht te krijgen in je websiteverkeer, zoekwoordprestaties en eventuele technische problemen. Op basis van deze gegevens kun je gerichte verbeteringen aanbrengen om je rankings verder te verbeteren.

Wijzelf gebruiken hiervoor ook Ahrefs.com een niet goedkope tool maar wel 1 die bewezen resultaten geeft. Een website met een hoge DR waar je een blogpost als deze op maakt waar alle elementen kloppen en je vervolgens kwalitatieve linkbuilding op doet is een 100% garantie op goede resultaten in Google voor meer traffic op de zoekwoorden waarop jij graag beter gevonden wordt.

Volg de tips en strategieën die we in deze blogpost hebben besproken en het gaat lukken om je website hoger in de Google rankings te krijgen.

Op deze manier ben je ook goed bezig om toekomstige Google-updates volledig te doorstaan zodat je website niet zakt in Google.

Een belangrijk advies van onze kant: Wees geduldig en consistent in je inspanningen, want SEO-resultaten kunnen enige tijd duren voordat ze zichtbaar worden.

De gouden tips om hoger in de rankings te komen

  • Creëer waardevolle, relevante en unieke content
  • Optimaliseer je content voor zoekwoorden, maar overdrijf niet
  • Zorg voor een snelle en mobielvriendelijke website
website mobile friendly

Een website die perfect wordt weergegeven zowel op Desktop als op mobiel is tegenwoordig essentieel

  • Bouw een sterk backlinkprofiel op
  • Besteed aandacht aan lokale SEO als je een lokaal bedrijf bent
  • Analyseer je prestaties en blijf optimaliseren

Wat zijn de kosten bij De Linkbuilder om hoger te komen in Google?

De kosten voor het hoger komen in Google variëren afhankelijk van de middelen die je gebruikt en de tijd die je besteedt aan optimalisatie. Hoewel je veel SEO-werk zelf kunt doen, kan het inschakelen van een professioneel SEO-bureau zoals de Linkbuilder zorgen voor betere resultaten en tijdbesparing. De kosten voor ons SEO-bureau variëren afhankelijk van de diensten die jij zou willen afnemen en de hoeveelheid linkbuilding je wilt doen.

We hebben verschillende linkbuilding pakketten beschikbaar maar je kunt altijd een gratis analyse aanvragen om te kijken wat wij voor jouw website of webshop kunnen betekenen.

Neem ook gerust een kijkje bij onze behaalde resultaten want zien is geloven en er zijn veel partijen in de markt actief die niet de beloofde resultaten behalen.

prijzen voor de linkbuilding pakketten

Organisch hoger in Google

Organisch hoger in Google komen betekent dat je website op natuurlijke wijze hogere rankings krijgt, zonder gebruik te maken van betaalde advertenties. Dit kan worden bereikt door een combinatie van SEO-strategieën zoals het creëren van waardevolle content, technische optimalisatie en onze linkbuilding. Organisch verkeer is vaak duurzamer en kosteneffectiever op de lange termijn in vergelijking met betaald verkeer.

Wij zullen als u bij ons aan de slag gaat met een linkbuilding pakket altijd een bijbehorend SEO advies geven zodat er aan beide kanten gewerkt kan worden aan een succesvolle website.

Onze conclusie

Hoger in Google komen is essentieel voor het succes van je website en bedrijf. Door een effectieve SEO-strategie te implementeren en je website te optimaliseren op basis van de tips en strategieën die we in deze blogpost hebben besproken, vergroot je de kans om hogere rankings te behalen en meer organisch verkeer aan te trekken. Vergeet niet dat SEO een langetermijnstrategie is en dat consistentie en geduld cruciaal zijn voor blijvend succes.

Wil je zelf graag ook hoger in de rankings komen met jouw website dan kunnen wij jou hierbij helpen! Vraag een gratis website analyse aan en geef de termen mee waarop jij jouw website graag hoger in de zoekmachines wilt zien.Gratis Analyse

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *